Čerstvé potraviny bez chemických prísad, bez zvyškov pesticídov a bez kontaminantov
Dnes už nikto nespochybňuje teóriu, že čerstvé, zdravé a najmä prirodzene vypestované potraviny sú pre naše zdravie veľkým prínosom. Stále ale ostáva problémom správne pochopenie významu a najmä jeho uplatňovanie v praxi.
Preto Vám odporúčame poznatky ako si zostaviť jedálniček zhrnuté do praktických rád pre každého z nás, ktoré nás usmernia ako si zostaviť správny jedálniček.
Potravinársky priemysel za účelom, aby boli potraviny pútavé, farebné, aby mali zaujímavú konzistenciu, aby boli pravidelné, dostatočne veľké pridáva veľké množstvá prídavných látok chemického pôvodu, prípadne pesticídov alebo kontaminantov, ľudovo povedané znečisťujúcich látok.
Naše telo si síce pomaly zvyká, ale časté sú alergie, skoré osteoporózy, kardiovaskulárne alebo nádorové ochorenia. Dnes si už malé jabĺčko v supermarkete nikto nevšimne, ak nie je dostatočne vyfarbené alebo nemá pravidelný tvar o to viac.
Zabudli sme na prirodzenosť, na postupné dozrievanie domáceho ovocia a zeleniny a na jeho zaraďovanie do nášho jedálnička.
To isté platí aj o mliečnych výrobkoch – často sú vylepšené emulgátormi, umelými sladidlami a dofarbené chemickými farbivami, aby boli ešte krajšie. Mnohokrát sú aj konzervované, aby dlho vydržali. Táto cesta je síce kontrolovaná legislatívou v každej krajine, ale predsa…
Pre naše zdravie, náš zdravý jedálniček sú vhodnejšie čerstvé domáce potraviny, doma vyrobené sladkosti, jogurty, mliečne výrobky s osvedčenými tradíciami a receptami.
Ak chceme byť zdraví, vitální, bez chorôb a zbytočnej únavy rozhodnime sa pre vyvážené čerstvé pochutiny a potraviny z regiónu, ktorý je nám prirodzený. Aj v supermarketoch nájdete vhodné suroviny a potraviny pre zdravé jedlá, všímajte si podrobne ich zloženie a takisto aj ich pôvod.
Správny výber a spracovanie potravín prispeje k posilneniu Vášho zdravia.